Orion College‎ > ‎

Actueel

Orion College Zuidoost deelt kennis met Suriname

Geplaatst 26 jan. 2015 05:42 door Jelka Bröcheler

Drie docenten van Orion College Zuidoost voor voortgezet speciaal onderwijs aan de Bijlmerdreef vertrekken aanstaande zaterdag naar Suriname voor een studiereis. De missie van deze studiereis is het zoeken en verdiepen van de samenwerking met het (speciaal) onderwijs in Suriname en dan specifiek met de Grietjebieschool voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerenden in Paramaribo. In januari 2013 zijn de eerste contacten met het Speciaal Onderwijs in Suriname gelegd.


Op de foto: Vlag hijsen aan het begin van de schooldag

Gefeliciteerd Maurice en Jason!

Geplaatst 18 dec. 2014 01:34 door Jelka Bröcheler

Maurice en Jason hebben een contract gekregen bij Pantar Goedgemaakt. Dit is extra bijzonder omdat beide heren van locatie Beijerlandstraat komen. Maurice en Jason hebben ruim een jaar stage gelopen bij Goedgemaakt. In deze periode hebben ze zich enorm ontwikkeld. We zijn dan ook super trots en 
wensen hen heel veel succes!

Stralende dagen!

Geplaatst 15 dec. 2014 02:07 door Jelka Bröcheler

De laatste schoolweek voor de kerstvakantie is ingegaan. Wij wensen je hele fijne dagen toe en een schitterend nieuwjaar!


Geweldige baan voor Amal en Deniz!

Geplaatst 2 dec. 2014 05:24 door Jelka Bröcheler

Amal en Deniz volgende een opleiding aan de Robert Kranenborg Academie. Vandaag kwamen zij vol trots hun certificaten laten zien en ons vertellen dat ze een baan hebben bij respectievelijk het Okura Hotel en het Conservatorium Hotel in Amsterdam! Gefeliciteerd!!!! 

Open dag 28 januari vanaf 2 uur!

Geplaatst 1 dec. 2014 07:58 door Jelka Bröcheler

Benieuwd naar ons onderwijs? Kom langs op onze Open Dag! Alle Orion Colleges nodigen je uit om eens een kijkje te komen nemen. Je kunt een les meedraaien, kennis maken met je toekomstige leraren, proeven wat je leert maken als je d eopleiding Horeaca gaat volgen, etc.

Tot ziens op woensdagmiddag 28 januari om 14.00 uur!!!

3FM bij Orion

Geplaatst 1 dec. 2014 07:46 door Jelka Bröcheler

Op Orion College West worden super leuke Serious Request acties georganiseerd! Zelf gemaakte kerstkaarten worden verkocht, volgende week is er een pubquiz waarvan de opbrengsten naar Serious Request gaan, een leraar die golf lessen gaat geven en vandaag was 3FM nieuwslezer Bartjan Cune op school om de cd met rap van Cerezo in ontvangst te nemen. 

De cd met de rap wordt verkocht en binnen een dag waren er al bijna 100 cd's verkocht! Maar dat mogen er nog veel meer worden!!!

Diploma Robert Kranenborg Academie

Geplaatst 1 dec. 2014 07:44 door Jelka Bröcheler   [ 1 dec. 2014 07:44 bijgewerkt ]

Op 26 november behaalden vier van onze leerlingen het certificaat van de Robert Kranenborg Academie! Super trots zijn wij natuurlijk. 
Van de veertien leerlingen die gestart zijn zijn er tien die de eindstreep hebben gehaald, waarvan vier van ons!! Vandaag horen ze in welk sterren restaurant - hotel ze gaan werken..

Inspectiebezoeken bij Orion

Geplaatst 1 dec. 2014 07:42 door Jelka Bröcheler   [ 1 dec. 2014 07:42 bijgewerkt ]

Apetrots zijn wij op al onze scholen en de keihard werkende teams, maar in het bijzonder op de Burgerschool, Drostenburg, de Mr. De Jonghschool en Orion College Beijerlandstraat! De afgelopen weken hadden zij allemaal de Onderwijsinspectie op bezoek. Allen kregen zij van de Inspectie een positieve beoordeling. Gefeliciteerd aan de scholen en de teams! Zo zie je maar weer... hard werken en werken met je hart wordt beloond

Nog meer directeuren behaalden hun diploma mediawijsheid!

Geplaatst 1 dec. 2014 07:40 door Jelka Bröcheler

Waarom is mediawijsheid van belang voor OCZ?

De impact van de media drukt steeds meer een stempel op maatschappij en individu. Juist onze leerlingen dienen 'Mediawijs' te zijn om straks in deze maatschappij de kansen te leren benutten om een volwaardig burger te zijn. Daarnaast is het van belang dat naast de kansen, ook kennis wordt genomen van de risico's. (veiligheid)

Wat was het meest bijzondere wat je er van hebt geleerd?
Ik ervoer dat het in mijn/ons vak zeer belangrijk is dat je weet wat er is en speelt. Zeker gezien de razendsnelle ontwikkeling. Je moet, zeker in ons vak, bijblijven. 

Welke lessen kan speciaal onderwijs er van leren?
Welke leerling gaat straks 'gastlessen' verzorgen binnen de school?

Hoe media wijs zijn jouw leerlingen?
De meeste leerlingen zijn soms te wijs. Weten precies wat ze wel/niet kunnen doen binnen de juridische grenzen.
Inhoudelijk krijgen zij hier onderricht in zaken die zij als schoolverlater goed kunnen gebruiken in de maatschappij.

Hoe zie je mediawijsheid in relatie tot de rechten van het kind?
Van groot belang is wat de rechten zijn van het kind als het om zaken gaat die op internet komen te staan. Hoe staat het met de (online) privacy? Wat mogen ouders wel/niet weten? Hoe staat internet borg voor de veiligheid van het kind en straks als volwassene?

5 en 12 maart open dag Orion College

Geplaatst 16 jan. 2014 02:43 door Jelka Bröcheler   [ 27 feb. 2014 01:33 bijgewerkt ]

Maak kennis met Orion College en kom naar onze open dagen! Onze leerlingen leiden u graag rond, bezoek de informatiemarkt en maak kennis met het onderwijs dat we bieden door onder meer een les te volgen.

De open dagen op de andere twee locaties van Orion zijn in maart:
Orion College Noord Wognumerplantsoen  5 maart van 13.00-15.30 uur
Orion College Noord Beijerlandstraat 5 en 12 maart van 13.00-15.00 uur

De open dag op Orion College Zuid, Zuidoost, West Zekeringstraat en West Beijerlandstaat zijn al geweest. Wil je hier een kijkje komen nemen? Dat kan altijd! Als je een afspraak maakt, leiden we je graag rond!

1-10 of 11